top of page
hdk2 (2).png

Hem / Tips & råd / Inför besöket

Bra att veta inför besöket

Image by Pauline Loroy

Om det är första gången som du besöker oss med ditt djur är det bra om du kan lämna uppgifter om djurets födelsedatum, id-märkning samt försäkringsbolag och försäkringsnummer. Om du besökt en annan klinik/djursjukhus för samma problem tidigare är det stor hjälp om du redan innan besöket hos oss ringer och ber dem maila oss djurets journal till oss.

 

Ta även med vaccinationsintyg/pass/stamtavla om ni har bokat tid för vaccination, avmaskning, id-märkning, besiktning eller HD/ED-röntgen. Inför HD/ED-röntgen måste avläsning av röntgenbilderna beställas på skk.se senast dagen innan röntgenundersökningen

 

Eventuell avbokning ska ske senast dagen före besöket  per telefon eller på avbokning@nynashamnsdjurklinik.se 

Narkos och lugnande

Om det är troligt att ditt djur behöver få lugnande medel eller ska sövas bör det inte ha fått föda de senaste 6 timmarna. Djuret ska däremot ha fri tillgång på vatten.

Vaccination eller utfärdande av pass 
Ta alltid med samtliga vaccinationskort och intyg till besöket. 

Mediciner 
Vi behöver alltid veta om djuret står på någon medicin, helst både namnet och styrkan.  

Image by Alexander London
Image by Angel Luciano

Om ägaren inte är med 
Det bästa är givetvis att djurägaren själv är med vid besöket, men ibland så går det inte. Djurägarens iakttagelser innehåller mycket värdefull information för veterinären. Därför är det viktigt att man noggrant informerar den som kommer med djuret om symptom och sjukdomsförloppet. Det är också bra om djurägaren kan finns tillgänglig på telefon för kompletterande frågor.

 

Problem med urinvägarna 

Ta med ett så färsk urinprov som möjligt. Ju färskare, desto bättre. Använd alltid en väl rengjord burk till urinprovet och glöm inte rengöra locket. Se till att inte få med smuts eller ev. snö med i urinprovet. Urinprov på katt: Rengör kattlådan noggrant (hett vatten/diskmaskin) och se till att det inte finns några rester av diskmedel kvar. Lägg i lite opoppade popcorn alt. Katcor (små plastkulor som köpes på kliniken) istället för kattsand. 
 

bottom of page