Nynäshamns Djurklinik

Inför besöket

Nynäshamns djurklinikBra att veta inför besöket

Vaccinationskort/pass/stamtavla är något som alltid är bra att ha med sig när man kommer till veterinären. För dig som inte tidigare har varit hos oss är det ännu viktigare eftersom vi inte har journalanteckningar på ditt djur att titta tillbaka i. Om du tar med ditt djurs försäkringshandlingar kan vi skriva in uppgifterna i patientjournalen. Om du redan besökt en annan klinik/djursjukhus och kommer till oss för samma problem är det bra om ni ber den tidigare kliniken faxa över ditt djurs journaler till oss innan besöket.

Läs om att ta med din katt till veterinären här »

Avbokning ska ske senast dagen innan. 


Narkos och lugnande
Om det är troligt att djuret ska sövas eller behöver få lugnande medel bör det inte ha fått föda de senaste 6 timmarna. Djuret kan däremot få fri tillgång på vatten. Vid akuta operationer gäller naturligtvis inte dessa regler. Läs även "inför besöket" här ovan.

Vaccination eller utfärdande av pass 
Ta alltid med samtliga vaccinationskort och intyg till besöket. 

Mediciner 
Vi behöver alltid veta om djuret står på någon medicin, helst både namnet och styrkan.  

Om ägaren inte är med 
Det bästa är givetvis att djurägaren själv är med vid besöket, men ibland så går det inte. Djurägarens iakttagelser innehåller mycket värdefull information för veterinären. Därför är det viktigt att man noggrant informerar den som kommer med djuret om symptom och sjukdomsförloppet. Det är också bra om djurägaren kan finns tillgänglig på telefon för kompletterande frågor. 

Problem med urinvägarna 
Ta med ett urinprov som inte är äldre än ett dygn. Ju färskare, desto bättre. Använd alltid väl rengjorda burkar till urinprovet och glöm inte rengöra locket.

Urinprov på katt: Rengör kattlådan noggrant (hett vatten/diskmaskin) och se till att det inte finns några rester av diskmedel kvar. Lägg i lite opoppade popcorn alt. Catcor (små plastkulor som köpes på kliniken) istället för kattsand.